fbpx

Inkokt lax

Gör så här

  1. Skär bort laxen från skinnet och dela den i 2 1/2 cm breda och 4 cm långa bitar.
    Lägg laxbitarna trångt i en kastrull.
  2. Blanda ihop lagen av vatten, salt vit- och kryddpepparkorn samt ättika.
  3. Låt lagen koka  under lock i 10 minuter.
  4. Ansa och skär löken i ringar, bryt dillkvistarna på mitten.
  5. Lägg lök och dill över laxen.
  6. När lagen är kokt slå den över laxbitarna.
  7. Låt laxen och lagen få ett snabbt uppkok.
  8. Ta kastrullen från värmen och låt laxen svalna i lagen.
  9. Flytta över laxbitarna till en form med tättslutande lock.
  10. Slå över lagen och ställ in i kylen.
  11. Låt gärna laxen dra i lagen något dygn innan servering.

Du behöver

  • 1/2 kg laxsida
  • 1/2 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 6 vitpepparkorn
  • 6 kryddpepparkorn
  • 1 msk ättika 24%
  • 1 liten rödlök
  • 5 dillkvistar