Inkokt lax
Gör så här
- Skär bort laxen från skinnet och dela den i 2 1/2 cm breda och 4 cm långa bitar.
Lägg laxbitarna trångt i en kastrull. - Blanda ihop lagen av vatten, salt vit- och kryddpepparkorn samt ättika.
- Låt lagen koka under lock i 10 minuter.
- Ansa och skär löken i ringar, bryt dillkvistarna på mitten.
- Lägg lök och dill över laxen.
- När lagen är kokt slå den över laxbitarna.
- Låt laxen och lagen få ett snabbt uppkok.
- Ta kastrullen från värmen och låt laxen svalna i lagen.
- Flytta över laxbitarna till en form med tättslutande lock.
- Slå över lagen och ställ in i kylen.
- Låt gärna laxen dra i lagen något dygn innan servering.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1/2 kg laxsida
- 1/2 l vatten
- 2 tsk salt
- 6 vitpepparkorn
- 6 kryddpepparkorn
- 1 msk ättika 24%
- 1 liten rödlök
- 5 dillkvistar
With Love Viksjö Webbyrå