Skip to main content

Kalaslimpa

Gör så här

  1. Lös jästen i lite av det fingervarma vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet samt salt, kummin, sirap och olja.
  3. Mät upp mjölet och tillsätt det.
  4. Blanda väl med en slev.
  5. Degen ska vara ganska lös!
  6. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa 1 till 1 ½ timme i bunken.
  7. Knåda degen lätt i bunken med sleven så att du kan hälla ner den direkt i en plåt, gärna med låga kanter, med bakplåtspapper. Brödet blir lågt!
  8. Låt limpan jäsa ½ timme på plåten.
  9. Grädda i 250 grader 15 min.
  10. Sänk till 125 grader och grädda ytterligare 25-30 min.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 pkt jäst
  • ½ L vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kummin
  • 1 msk sirap
  • 2 msk olja
  • 10 – 12 dl vetemjöl special