Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Inga-Lisas kalaslimpa

Min svågers fantastiska farmor bakade det här goda och användbara brödet. Varje gång jag bakar det skänker jag henne några varma tankar. Lös jästen i lite av det fingervarma vattnet. Tillsätt resten av vattnet samt salt, kummin, sirap och olja. Mät upp mjölet och tillsätt det. Blanda väl med en slev. Degen ska vara ganska lös! Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa 1 till 1 ½ timme i bunken. Knåda degen lätt i bunken med sleven så att du kan hälla ner den direkt i en plåt, gärna med låga kanter, med bakplåtspapper. Brödet blir lågt! Låt limpan jäsa ½ timme på plåten. Grädda i 250 grader 15 min. Sänk till 125 grader och grädda ytterligare 25-30 min.

1 pkt jäst
½ L vatten
1 tsk salt
1 msk kummin
1 msk sirap
2 msk olja
10 – 12 dl vetemjöl special

Du behöver

Gör så här