Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Inga-Lisas kalaslimpa

  • Du behöver
  • 1 pkt jäst
  • ½ L vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kummin
  • 1 msk sirap
  • 2 msk olja
  • 10 – 12 dl vetemjöl special
  • Gör så här
  1. Lös jästen i lite av det fingervarma vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet samt salt, kummin, sirap och olja.
  3. Mät upp mjölet och tillsätt det.
  4. Blanda väl med en slev.
  5. Degen ska vara ganska lös!
  6. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa 1 till 1 ½ timme i bunken.
  7. Knåda degen lätt i bunken med sleven så att du kan hälla ner den direkt i en plåt, gärna med låga kanter, med bakplåtspapper. Brödet blir lågt!
  8. Låt limpan jäsa ½ timme på plåten.
  9. Grädda i 250 grader 15 min.
  10. Sänk till 125 grader och grädda ytterligare 25-30 min.
Markera de recept du är intresserad av så skickar vi ett mejl när det finns något nytt. Din epostadress används bara för denna tjänst och inget annat.