Skip to main content

Honungsrostade nötter

Vill du få än mer spännande nötter så prova dig fram med att tillsätta exempelvis spiskummin, tacokrydda eller chiliflakes innan du rostar nötterna.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Häll nötterna i en skål och ringla över honungen.
  3. Tillsätt flingsalt och blanda runt noggrant.
  4. Alla nötter ska kännas som att de klibbar ihop sig så att de får honung runt om.
  5. Bred ut nötterna på en bakplåtsklädd plåt.
  6. Sära på dem så gott det går.
  7. Rosta mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  8. Låt svalna på plåten och förvara dem sedan i tättslutande burk.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 4 nävar av blandade nötter som cashewnötter, valnötter, sötmandel och hasselnötter
  • 2-3 msk flytande honung
  • 2-3 nygpor med flingsalt