Skip to main content

Högrevsgryta med tomat och svarta oliver

Tomatsåsen blir härligt mustig av tomat, paprika, svarta oliver och det röda vinet.

  1. Skär bort senor och dela högreven i bitar.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Skär paprikan och palsternackan i bitar.
  4. Hetta upp lite olivolja på medelvärme i en stekgryta och lägg i löken, vitlöken, paprika och palsternacka.
  5. Låt allt få lite färg och rör sedan ner balsamvinäger.
  6. Låt vinägern koka in lite.
  7. Häll ner tomater, rött vin, buljong, oliver och krydda med paprikapulver, oregano, timjan salt och peppar.
  8. Späd med någon deciliter vatten.
  9. Låt tomatsåsen koka upp medan du steker köttet.
  10. Krydda köttet med salt och peppar.
  11. När det har fin stekyta runt om lägg över köttbitarna i tomatsåsen.
  12. Låt grytan puttra på svag värme i 4-5 timmar.
  13. Servera med spagetti eller ett gott bröd, grönsaker och bönröra med fetaost och basilika.

Du behöver

  • 1 kg högrev
  • 1 röd lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk mörk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 stor palsternacka eller persiljerot
  • 6 tomater eller 1 förp krossade tomater
  • 2 dl rött vin
  • 1 köttbuljongtärning
  • 10 svarta oliver
  • 1 tsk paprikapulver
  • oregano
  • timjan
  • salt
  • Svartpeppar

Till servering

  • Parmesan
  • Spagetti
  • Bönröra med fetaost och basilika

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.