
Högrevsgryta med tomat och svarta oliver
Tomatsåsen blir härligt mustig av tomat, paprika, svarta oliver och det röda vinet.
- Skär bort senor och dela högreven i bitar.
- Finhacka lök och vitlök.
- Skär paprikan och palsternackan i bitar.
- Hetta upp lite olivolja på medelvärme i en stekgryta och lägg i löken, vitlöken, paprika och palsternacka.
- Låt allt få lite färg och rör sedan ner balsamvinäger.
- Låt vinägern koka in lite.
- Häll ner tomater, rött vin, buljong, oliver och krydda med paprikapulver, oregano, timjan salt och peppar.
- Späd med någon deciliter vatten.
- Låt tomatsåsen koka upp medan du steker köttet.
- Krydda köttet med salt och peppar.
- När det har fin stekyta runt om lägg över köttbitarna i tomatsåsen.
- Låt grytan puttra på svag värme i 4-5 timmar.
- Servera med spagetti eller ett gott bröd, grönsaker och bönröra med fetaost och basilika.
Du behöver
- 1 kg högrev
- 1 röd lök
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk mörk balsamvinäger
- 3 msk olivolja
- 1 röd paprika
- 1 stor palsternacka eller persiljerot
- 6 tomater eller 1 förp krossade tomater
- 2 dl rött vin
- 1 köttbuljongtärning
- 10 svarta oliver
- 1 tsk paprikapulver
- oregano
- timjan
- salt
- Svartpeppar
Till servering
- Parmesan
- Spagetti
- Bönröra med fetaost och basilika
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.