Skip to main content

Högrevsgryta med kryddpeppar

Gör så här

  1. Skär bort hinnor från köttet och skär det i grytbitar.
  2. Ansa och hacka löken grovt.
  3. Hetta upp smör i en stekgryta, låt lökhacket gå ner.
  4. Tillsätt tomatpurén och balsamvinäger låt koka upp.
  5. Tillsätt vatten och köttbuljong.
  6. Hetta upp en stekpanna och bryn köttbitarna i smör.
  7. Lägg över i den kokande grytan.
  8. Skala och grovriv moroten och rotselleri och lägg ner i grytan.
  9. Krossa kryddpeppar och vitpeppar och lägg ner i grytan.
  10. Tillsätt lagerblad.
  11. Låt grytan puttra på svag värme till dess köttet är mört ca 4 timmar.
  12. Tillsätt grädde och smaka av med soya, svartvinbärsgelé och salt.
  13. Låt koka upp igen.
  14. Servera grytan med klyftpotatis, inlagd gurka, råstekta morötter och gelé.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 kg högrev
  • smör
  • 1 Lök
  • 1 st oxköttbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 dl Balsamvinäger
  • 1 riven morot
  • 1 riven klyfta rotselleri
  • 3 lagerblad
  • 10 st krossade kryddpepparkorn
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk Kinesisk soya
  • 2 msk svartvinbärsgelé