Högrevsgryta med kryddpeppar

Gör så här

  1. Skär bort hinnor från köttet och skär det i grytbitar.
  2. Ansa och hacka löken grovt.
  3. Hetta upp smör i en stekgryta, låt lökhacket gå ner.
  4. Tillsätt tomatpurén och balsamvinäger låt koka upp.
  5. Tillsätt vatten och köttbuljong.
  6. Hetta upp en stekpanna och bryn köttbitarna i smör.
  7. Lägg över i den kokande grytan.
  8. Skala och grovriv moroten och rotselleri och lägg ner i grytan.
  9. Krossa kryddpeppar och vitpeppar och lägg ner i grytan.
  10. Tillsätt lagerblad.
  11. Låt grytan puttra på svag värme till dess köttet är mört ca 4 timmar.
  12. Tillsätt grädde och smaka av med soya, svartvinbärsgelé och salt.
  13. Låt koka upp igen.
  14. Servera grytan med klyftpotatis, inlagd gurka, råstekta morötter och gelé.

Du behöver

  • 1 kg högrev
  • smör
  • 1 Lök
  • 1 st oxköttbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 dl Balsamvinäger
  • 1 riven morot
  • 1 riven klyfta rotselleri
  • 3 lagerblad
  • 10 st krossade kryddpepparkorn
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk Kinesisk soya
  • 2 msk svartvinbärsgelé