Högrevsgryta med kryddpeppar
Gör så här
- Skär bort hinnor från köttet och skär det i grytbitar.
- Ansa och hacka löken grovt.
- Hetta upp smör i en stekgryta, låt lökhacket gå ner.
- Tillsätt tomatpurén och balsamvinäger låt koka upp.
- Tillsätt vatten och köttbuljong.
- Hetta upp en stekpanna och bryn köttbitarna i smör.
- Lägg över i den kokande grytan.
- Skala och grovriv moroten och rotselleri och lägg ner i grytan.
- Krossa kryddpeppar och vitpeppar och lägg ner i grytan.
- Tillsätt lagerblad.
- Låt grytan puttra på svag värme till dess köttet är mört ca 4 timmar.
- Tillsätt grädde och smaka av med soya, svartvinbärsgelé och salt.
- Låt koka upp igen.
- Servera grytan med klyftpotatis, inlagd gurka, råstekta morötter och gelé.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 kg högrev
- smör
- 1 Lök
- 1 st oxköttbuljong
- 1 msk tomatpuré
- 1/2 dl Balsamvinäger
- 1 riven morot
- 1 riven klyfta rotselleri
- 3 lagerblad
- 10 st krossade kryddpepparkorn
- Salt
- Vitpeppar
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk Kinesisk soya
- 2 msk svartvinbärsgelé
With Love Viksjö Webbyrå