Skip to main content

Högrevsgryta med dijon och pepparrot

  1. Hacka grovt och fräs gul lök och vitlök i rapsolja i en stor gryta.
  2. Tillsätt rökt paprikapulver, tomatpure, torkad timjan, oregano, dijonsenap, pepparrot och låt fräsa.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten, kalvfond.
  4. Stek köttbitarna runt om och krydda med salt och svartpeppar.
  5. Lägg ner i grytan och koka till köttet blivit mört det tar 2-4 timmar.
  6. Tärna sidfläsk eller bacon och stek det, låt rinna av på papper.
  7. Ansa och skiva champinjonerna.
  8. Tillsätt bacon och champinjoner till grytan och låt koka med sista halvtimmen.
  9. Smaka av grytan med salt och servera.

Du behöver

  • 1 kg högrev
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • rapsolja
  • svartpeppar
  • rökt paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • torkad timjan
  • oregano
  • 1 rejäl sked dijonsenap
  • 6 cm riven pepparrot
  • 1 burk krossade tomater
  • vatten
  • Kalvfond
  • salt
  • tärnad sidfläsk eller 1 pkt bacon
  • 8 champinjoner

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.