Skip to main content

Hamburgerbröd

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Häll i mjölken och rör om.
  4. Värm till fingervarmt.
  5. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig.
  6. Tillsätt salt och mjöl.
  7. Arbeta degen 10 minuter i maskin så du får en smidig deg.
  8. Låt jäsa 40 minuter.
  9. Ta upp degen på mjölat bakbord.
  10. Rulla till bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  11. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
  12. Sätt ugnen på 225 grader.
  13. Pendla bröden med uppvispat ägg.
  14. Grädda i ugnen ca 10-15 minuter tills bröden får fin färg.

Du behöver

Till 14 bröd:

  • 1 pkt jäst
  • 50g smör
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • vetemjöl special med fullkorn
  • vetemjöl special
  • 1 ägg

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.