
Hamburgerbröd
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull.
- Häll i mjölken och rör om.
- Värm till fingervarmt.
- Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt salt och mjöl.
- Arbeta degen 10 minuter i maskin så du får en smidig deg.
- Låt jäsa 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord.
- Rulla till bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
- Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pendla bröden med uppvispat ägg.
- Grädda i ugnen ca 10-15 minuter tills bröden får fin färg.
Du behöver
Till 14 bröd:
- 1 pkt jäst
- 50g smör
- 4 dl mjölk
- 2 dl vatten
- 1 tsk salt
- vetemjöl special med fullkorn
- vetemjöl special
- 1 ägg
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.