Hem
Senaste
Choklad
Dryck
Fågel
Fikabröd
Fisk
Frukost
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Pizza
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Om Kitchen Wihlgaard
GDPR
Hallon- och jordgubbspaj
Jordgubbar och hallon under ett knäckigt täcke.
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda jordgubbar och hallon med socker och maizena och fyll en pajform på ca 26-28 cm i diameter.
Smält smöret i en stekpanna tillsammans med strösocker, sirap och grädde.
Rör med en träslev tills allt är blandat.
Blanda ner havregryn och vetemjöl, bakpulver och rör till en jämn smet.
Fördela pajtäcket över över bären och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås
Du behöver
Fyllning:
Jordgubbar
Hallon
1/2 dl strösocker
2 msk maizena
Knäckigt täcke:
125 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk vispgrädde
3 dl havregryn 1
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Kallrörd vaniljkräm
Recept
Design av
Viksjö Webbyrå