Skip to main content

Hallon- och jordgubbspaj

Jordgubbar och hallon under ett knäckigt täcke.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda jordgubbar och hallon med socker och maizena och fyll en pajform på ca 26-28 cm i diameter.
  3. Smält smöret i en stekpanna tillsammans med strösocker, sirap och grädde.
  4. Rör med en träslev tills allt är blandat.
  5. Blanda ner havregryn och vetemjöl, bakpulver och rör till en jämn smet.
  6. Fördela pajtäcket över över bären och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter.
  7. Servera med vaniljglass eller vaniljsås

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

Fyllning:

  • Jordgubbar
  • Hallon
  • 1/2 dl strösocker
  • 
2 msk maizena

Knäckigt täcke:

  • 
125 g smör
  • 
1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 
2 msk vispgrädde
  • 
3 dl havregryn
1
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver