Hallon- och jordgubbspaj
Jordgubbar och hallon under ett knäckigt täcke.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda jordgubbar och hallon med socker och maizena och fyll en pajform på ca 26-28 cm i diameter.
- Smält smöret i en stekpanna tillsammans med strösocker, sirap och grädde.
- Rör med en träslev tills allt är blandat.
- Blanda ner havregryn och vetemjöl, bakpulver och rör till en jämn smet.
- Fördela pajtäcket över över bären och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter.
- Servera med vaniljglass eller vaniljsås
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Fyllning:
- Jordgubbar
- Hallon
- 1/2 dl strösocker
- 2 msk maizena
Knäckigt täcke:
- 125 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2 msk vispgrädde
- 3 dl havregryn 1
- 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
With Love Viksjö Webbyrå