Skip to main content

Hallon-cheesecake

Gör så här

  1. Mixa kex och smör gärna i en matberedare.
  2. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant om ca 24 cm i diameter.
  3. Låt stå i kylskåp ca 15 min.
  4. Lägg de tre gelatinbladen i en skål med vatten 5 min.
  5. Koka upp grädden och lös gelatinbladen i den.
  6. Låt grädden svalna något och vänd ner hallonkesellan i den, blanda noga.
  7. Häll det i formen och ställ in i kylen. Låt stå minst 3 timmar.
  8. Lägg gelatinbladet i en skål med vatten 5 min.
  9. Lägg hallonen i en kastrull, tillsätt socker och låt koka upp.
  10. Tryck sönder alla hallon. Lös gelatinbladet i ”hallonsåsen”.
  11. Låt den svalna något och bred ut över kakan.
  12. Låt stå i kylen någon timme till. Kakan kan med fördel göras dagen innan du vill servera den!

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

Botten:

  • 16 digestivekex
  • 100g smör
  • 1 tsk kanel

Fyllning:

  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 3 gelatinblad
  • 2 burkar Kesella kvarg hallon á 250g

Topping:

  • Ca 2 dl hallon
  • 3-4 tsk socker
  • 1 gelatinblad