
Hallon-cheesecake
- Mixa kex och smör gärna i en matberedare.
- Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant om ca 24 cm i diameter.
- Låt stå i kylskåp ca 15 min.
- Lägg de tre gelatinbladen i en skål med vatten 5 min.
- Koka upp grädden och lös gelatinbladen i den.
- Låt grädden svalna något och vänd ner hallonkesellan i den, blanda noga.
- Häll det i formen och ställ in i kylen. Låt stå minst 3 timmar.
- Lägg gelatinbladet i en skål med vatten 5 min.
- Lägg hallonen i en kastrull, tillsätt socker och låt koka upp.
- Tryck sönder alla hallon. Lös gelatinbladet i ”hallonsåsen”.
- Låt den svalna något och bred ut över kakan.
- Låt stå i kylen någon timme till. Kakan kan med fördel göras dagen innan du vill servera den!
Du behöver
Botten:
- 16 digestivekex
- 100g smör
- 1 tsk kanel
Fyllning:
- 2 ½ dl vispgrädde
- 3 gelatinblad
- 2 burkar Kesella kvarg hallon á 250g
Topping:
- Ca 2 dl hallon
- 3-4 tsk socker
- 1 gelatinblad
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.