Skip to main content

Hallon-cheesecake

  1. Mixa kex och smör gärna i en matberedare.
  2. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant om ca 24 cm i diameter.
  3. Låt stå i kylskåp ca 15 min.
  4. Lägg de tre gelatinbladen i en skål med vatten 5 min.
  5. Koka upp grädden och lös gelatinbladen i den.
  6. Låt grädden svalna något och vänd ner hallonkesellan i den, blanda noga.
  7. Häll det i formen och ställ in i kylen. Låt stå minst 3 timmar.
  8. Lägg gelatinbladet i en skål med vatten 5 min.
  9. Lägg hallonen i en kastrull, tillsätt socker och låt koka upp.
  10. Tryck sönder alla hallon. Lös gelatinbladet i ”hallonsåsen”.
  11. Låt den svalna något och bred ut över kakan.
  12. Låt stå i kylen någon timme till. Kakan kan med fördel göras dagen innan du vill servera den!

Du behöver

Botten:

  • 16 digestivekex
  • 100g smör
  • 1 tsk kanel

Fyllning:

  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 3 gelatinblad
  • 2 burkar Kesella kvarg hallon á 250g

Topping:

  • Ca 2 dl hallon
  • 3-4 tsk socker
  • 1 gelatinblad

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.