Skip to main content

Grönkålssallad med valnötter

Gör så här

  1. Pressa citronsaften i en vid skål.
  2. Tillsätt senap och rapsolja och vispa samman.
  3. Krydda med slat och vitpeppar.
  4. Skölj och repa grönkålen i små bitar.
  5. Vänd ner i dressingen och massera, med handen, in dressingen i grönkålen.
  6. Strimla röd lök och äpplet tunnt samt grovhacka valnötterna, vänd ner i salladen.
  7. Låt stå svalt en bra stund innan servering så att grönkålen hinner bli mör.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1/2 citron
  • 2 msk grov senap
  • Rapsolja
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Grönkål
  • 1/2 röd lök
  • 1/2 rött äpple
  • 1/2 dl grovhackade valnötter