Grönkålspaj
Servera gärna på julbordet, pajen är fantastisk som ensamrätt men även god till julskinka, rökt lammbog och pressylta.
Gör så här
- Blanda ihop smör, kesella och mjöl till en smidig pajdeg.
- Låt stå kallt i kylen en stund så är det lättare att trycka ut den i pajformen.
- Tryck ut degen i pajformen.
- Nagga botten och förgrädda skalet i 225 grader i ca 15 minuter, tills skalet börjar bli gyllenbrunt.
- Medan pajskalet gräddas, skölj och bryt eller skär grönkålen i mindre bitar.
- Värm en stekpanna och fräs grönkålen i olivolja tills den mjuknar.
- Lägg grönklåen i pajskalet och fördela ädelost och valnötter över.
- Vispa ägg och grädde lätt och tillsätt salt och svartpeppar.
- Häll äggstanningen över pajen, strö den rivna osten över.
- Grädda i 225 grader i 25-30 minuter, tills äggstanningen stannat.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Pajskal:
- 75 g smör
- 1 dl kesella kvarg
- 1 dl grahamsmjöl
- 2 dl vetemjöl
Pajfyllning:
- 4-5 stjälkar med grönkål
- 1 pkt kvibbile gräddädelost
- 1 näve grovhackade valnötter
- 4 ägg
- 3 dl vispgrädde
- 1/2 tsk salt
- Svartpeppar
- riven ost
With Love Viksjö Webbyrå