Skip to main content

Grönkål och champinjonsås

  1. Skölj och dra av stammen på grönkålen och riv sedan bladen i bitar.
  2. Ansa och skär svampen i skivor.
  3. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Låt champinjonerna svettas av i en stekpanna med höga kanter.
  5. Smält lite smör med svampen och tillsätt lök, vitlöken och grönkålen.
  6. Rör om så att allt blandas ordentligt.
  7. Salta och peppra.
  8. Tillsätt grädden, buljong och citronsaften.
  9. Låt puttra i cirka 10 minuter så att grönkålen mjuknar.
  10. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna.
  11. Servera direkt med nyriven parmesan och hackade valnötter.

Du behöver

  • 5-6 stjälkar grönkål
  • 8-10 champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 1/2 citron färskpressad

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev