Grönkål och champinjonsås
Gör så här
- Skölj och dra av stammen på grönkålen och riv sedan bladen i bitar.
- Ansa och skär svampen i skivor.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Låt champinjonerna svettas av i en stekpanna med höga kanter.
- Smält lite smör med svampen och tillsätt lök, vitlöken och grönkålen.
- Rör om så att allt blandas ordentligt.
- Salta och peppra.
- Tillsätt grädden, buljong och citronsaften.
- Låt puttra i cirka 10 minuter så att grönkålen mjuknar.
- Koka under tiden pastan enligt anvisningarna.
- Servera direkt med nyriven parmesan och hackade valnötter.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 5-6 stjälkar grönkål
- 8-10 champinjoner
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 1/2 tsk salt
- svartpeppar
- 1 1/2 dl vispgrädde
- kyckling- eller grönsaksbuljong
- 1/2 citron färskpressad
With Love Viksjö Webbyrå