Skip to main content

Grillade färsspett

  1. Lägg färsen, ägg och kryddor i en skål.
  2. Arbeta snabbt ihop färsen.
  3. Låt den vila en stund.
  4. Blöt dina händer och krama fast färsen runt grillspett.
  5. Förvara spetten i kylskåp till det är dax att grilla dem.
  6. När grillen är varm ringla olja över spetten och lägg dem på grillen.
  7. Låt spetten få fin grillyta och lägg dem sedan att gå klart på indirekt värme i grillen.
  8. Servera spetten med klyftpotatis, grönasker och en yoghurtsås.

Du behöver

  • 800 gram nötfärs, blandfärs eller lammfärs
  • 1 st ägg
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 msk spiskummin
  • 1 tsk salt

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev