Skip to main content

Grillade färsspett

Uppskattade och enkla grillspett som passar även på en buffé!

Gör så här

  1. Lägg färsen, ägg och kryddor i en skål.
  2. Arbeta snabbt ihop färsen.
  3. Låt den vila en stund.
  4. Blöt dina händer och krama fast färsen runt grillspett.
  5. Förvara spetten i kylskåp till det är dax att grilla dem.
  6. När grillen är varm ringla olja över spetten och lägg dem på grillen.
  7. Låt spetten få fin grillyta och lägg dem sedan att gå klart på indirekt värme i grillen.
  8. Servera spetten med klyftpotatis, grönasker och en yoghurtsås.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 800 gram nötfärs, blandfärs eller lammfärs
  • 1 st ägg
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 msk spiskummin
  • 1 tsk salt