Grillade färsspett
Uppskattade och enkla grillspett som passar även på en buffé!
Gör så här
- Lägg färsen, ägg och kryddor i en skål.
- Arbeta snabbt ihop färsen.
- Låt den vila en stund.
- Blöt dina händer och krama fast färsen runt grillspett.
- Förvara spetten i kylskåp till det är dax att grilla dem.
- När grillen är varm ringla olja över spetten och lägg dem på grillen.
- Låt spetten få fin grillyta och lägg dem sedan att gå klart på indirekt värme i grillen.
- Servera spetten med klyftpotatis, grönasker och en yoghurtsås.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 800 gram nötfärs, blandfärs eller lammfärs
- 1 st ägg
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 tsk sambal oelek
- 0,5 msk spiskummin
- 1 tsk salt
With Love Viksjö Webbyrå