Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Gravad lax på mormors vis

  • Du behöver
  • 1 kg laxsida i två bitar
  • Drygt 1/2 dl salt
  • Drygt 1/2 dl socker
  • 2 tsk grovstött vitpeppar
  • 1 knippe dill
  • Gör så här
  1. Frys laxen i två bitar i minst tre dygn.
  2. Ta fram de frysta laxbitarna.
  3. Blanda salt och socker i en skål.
  4. Grovstöt vitpepparn och skär ner dillen grovt.
  5. Fördela salt och sockerblandningen på de två bitarna i en plastlåda eller i en femliterspåse.
  6. Tillsätt vitpeppar och dill.
  7. Placera laxbilarna med köttsidorna mot varandra och tillslut förpackningen.
  8. Placera laxen i kylskåp och låt den ligga i 4-5 dagar.
  9. Vänd på laxpaketet då och då.
  10. Skär upp laxen i skivor och servera med gravlaxsås och hårt eller rostat bröd.
Markera de recept du är intresserad av så skickar vi ett mejl när det finns något nytt. Din epostadress används bara för denna tjänst och inget annat.