Skip to main content

Gräddstuvad taggsvamp

Enkel och mycket god liten rätt att antingen lägga på knäckebröd eller till vegetarisk biff. Det finns dem som menar att taggsvamp till och med är godare än kantareller!

Gör så här

  1. Ansa och skiva taggsvampen.
  2. Låt vatten i svampen koka bort i medelvarm stekpanna.
  3. Tillsätt smör och låt svampen steka sig gyllenbrun.
  4. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Tillsätt grädde så att det precis täcket svampen och låt grädden koka in i svampen.
  6. Ta stekpannan från värmen och vänd ner grovhackad persilja.
  7. Servera och njut direkt!

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • Taggsvamp
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grädde
  • Persilja