Skip to main content

Gräddstuvad grönkål

Gör så här

  1. Skölj och riv av grönkålen från de grova stammarna.
  2. Strimla grönkålen och fräs den på svag värme i stekpanna i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt grädde pch mjölk och låt koka under lock i ca 20 minuter.
  4. Ta grönkålen av värmen och krydda med muskot, vitpeppar och salt.
  5. Tillsätt riven ost och vänd runt.
  6. Servera varm till kålpudding, biff eller stekt korv. Den gräddstuvade grönkålen är även god att servera till nykokt pasta med riven parmesan.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 400g färsk grönkål
  • smör
  • 3 dl gräddmjölk
  • muskotnöt
  • salt
  • vitpeppar
  • riven lagrad ost