Skip to main content

Gnocchi med sidfläsk, kryddpeppar och lingon

  1. Koka potatisen mjuk.
  2. Låt den svalna helt, skala och riv den fint på rivjärnet rakt på rengjord arbetsbänk.
  3. Tillsätt durummjölet, nästan allt vetemjöl och salt.
  4. Gör en liten grop i potatis och mjölhögen och knäck ägget i.
  5. Knåda till en smidig deg och tillsätt mer mjöl om det behövs.
  6. Rulla ut degen till rullar, ca 2 cm tjocka, och skär i 1–2 cm breda bitar.
  7. Tryck till dem med en gaffel.
  8. Koka dem i saltat vatten tills de flyter upp till ytan.
  9. Ta upp dem med en hålslev och häll lite olivolja på dem så att de inte klibbar ihop.
  10. Tärna och stek sidfläsket och tillsätt hackad lök, krydda med mortlad kryddpeppar.
  11. Ta upp ur pannan och lägg åt sidan.
  12. Fräs gnocchin i smör till dess att de fått fin färg.
  13. Häll tillbaka sidfläsket krydda med svartpeppar och salt.
  14. Ringla skirat smör över och servera genast med lingonsylt.

Du behöver

3 personer:

  • 6 små kokta potatisar
  • 1,5 dl durumvetemjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • olivolja
  • Sidfläsk
  • Gul lök
  • Kryddpeppar
  • Svartpeppar
  • Salt

Till servering

  • Lingonsylt
  • Skirat smör

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.