Skip to main content

Fröknäcke

Det här knäcket är så gott att det kan ersätta chipsen!

Gör så här

  1. Värm upp ugnen till 130 grader varmluft.
  2. Mät upp alla torra ingredienser i en skål.
  3. Koka upp vatten och olja i en kastrull och slå över de torra ingredienserna under omrörning.
  4. Blanda ihop till en lös smet.
  5. Klicka ut smeten på en bakplåtsförsedd plåt.
  6. Lägg ett annat bakplåtspapper över och tryck eller dra ut smeten över plåten med händerna.
  7. Dra bort det översta bakplåtspappret och strö lite flingsalt över.
  8. Sätt in i ugnen och grädda i ca 80 minuter.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solrosfrö
  • 1 dl sesamfö
  • 1/2 dl linfrö
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 1/2 dl vatten
  • Flingsalt