Skip to main content

Fröknäcke

Det här knäcket är så gott att det kan ersätta chipsen!

  1. Värm upp ugnen till 130 grader varmluft.
  2. Mät upp alla torra ingredienser i en skål.
  3. Koka upp vatten och olja i en kastrull och slå över de torra ingredienserna under omrörning.
  4. Blanda ihop till en lös smet.
  5. Klicka ut smeten på en bakplåtsförsedd plåt.
  6. Lägg ett annat bakplåtspapper över och tryck eller dra ut smeten över plåten med händerna.
  7. Dra bort det översta bakplåtspappret och strö lite flingsalt över.
  8. Sätt in i ugnen och grädda i ca 80 minuter.

Du behöver

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solrosfrö
  • 1 dl sesamfö
  • 1/2 dl linfrö
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 1/2 dl vatten
  • Flingsalt

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.