Fröknäcke
Det här knäcket är så gott att det kan ersätta chipsen!
Gör så här
- Värm upp ugnen till 130 grader varmluft.
- Mät upp alla torra ingredienser i en skål.
- Koka upp vatten och olja i en kastrull och slå över de torra ingredienserna under omrörning.
- Blanda ihop till en lös smet.
- Klicka ut smeten på en bakplåtsförsedd plåt.
- Lägg ett annat bakplåtspapper över och tryck eller dra ut smeten över plåten med händerna.
- Dra bort det översta bakplåtspappret och strö lite flingsalt över.
- Sätt in i ugnen och grädda i ca 80 minuter.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 2 dl majsmjöl
- 1 dl solrosfrö
- 1 dl sesamfö
- 1/2 dl linfrö
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl rapsolja
- 2 1/2 dl vatten
- Flingsalt
With Love Viksjö Webbyrå