Skip to main content

Frasiga frökex

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Koka upp vattnet och tillsätt oljan.
  3. Skålla mjölblandningen med det varma vattnet med olja och blanda väl.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och klicka ut smeten på det.
  5. Tryck och pressa ut smeten på bakplåtspappret med mjölade händer till dess att hela plåten ät täckt.
  6. Strö flingsalt och sesamfrön över plåten och tryck till med lätt hand.
  7. Bra en degsporre över plåten så att du skär ut kex i lagom storlek.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 60 minuter.
  9. Låt svalna och bryt isär kexen. Förvara dem i tättslutande burk.

Du behöver

  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl solrosfön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 1/2 dl vatten

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev