Skip to main content

Focaccia

Smula jästen i en bunke och tillsätt degspadet. Lös jästen och blanda i salt och olivolja. Tillsätt mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen tills den är smidig, ca 5 min med maskin. Låt jäsa under bakduk i 1 timme. Knåda degen lätt och Häll den i smord långpanna, gärna med teflonbeläggning. Tryck ut degen med mjölade händer. Låt jäsa i långpannan, under bakduk i 30 minuter. När tio minuter av jästiden återstår, tryck gropar i degen med fingrarna. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla brödet med olivolja när det jäst färdigt. Strö över flingsalt och rosmarin. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Låt svalna på galler och skär sedan brödet i bitar.

1/2 pkt jäst (25 g)
6 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
Ca 1 kg siktat dinkelmjöl

Olivolja
Flingsalt
Rosmarin

Gör så här

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver