Skip to main content

Fläskfärs och pasta kryddad med oregano och tomat

Skär två ytliga skåror i tomatens undersida. Ansa de andra grönsakerna, skär dem i bitar och koka tillsammans med pastan i ca 10 min. Plocka upp tomaten ur grytan då ”skalet släppt. Dela färsen i bitar och lägg ner i grytan, krydda med oregano och vitpeppar och låt koka i ca 10 min. Kontrollera att färsen är genomkokt. Häll av det mesta av buljongen, spara lite i ett kärl för att kunna späda purén. Tillsätt olja, tomaterna och tomatpuré. Späd purén till önskad konsistens med den sparade buljongen. Kyl maten snabbt och frys portionsvis.

Från 7 månader
Ca 7 portioner
Tid 35 min
Kostnad 40 kr

400 g fläskfärs
2 nävar pasta
1 morot
2 potatisar
1 liten klyfta rotselleri
1/3 blomkålshuvud
½ gul lök
1 tomat Oregano – torkad
Vitpeppar
1 msk tomatpuré
¾ dl rapsolja

Gör så här

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver