Skip to main content

Fläderblomssaft

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Gör så här

  1. Plocka fläderblomsklasar på dagen, gärna då solen lyser och de är fulla av pollen.
  2. Lägg dem i en stor kastrull eller bunke som rymmer ca 5 Liter.
  3. Tvätta citronerna noga i varmt vatten, skiva dem och lägg i en annan kastrull.
  4. Häll på vattnet och låt koka upp.
  5. Rör i socker och citronsyra.
  6. Häll den heta lagen över blomklasarna.
  7. Lyft bort citronskivorna, vill du ha lite beska i saften låt några vara kvar!
  8. Lägg på ett lock och låt saften stå svalt för att dra i 3 dygn.
  9. Sila saften och häll upp den i väl rengjorda flaskor.
  10. Förvara i kyl eller frys!

Du behöver

  • 25 fullt utslagna fläderblomsklasar
  • 2 citroner
  • 2 liter vatten
  • 2 kg strösocker
  • 3 msk citronsyra