Skip to main content

Fläderblomssaft

Gör så här

  1. Plocka fläderblomsklasar på dagen, gärna då solen lyser och de är fulla av pollen.
  2. Lägg dem i en stor kastrull eller bunke som rymmer ca 5 Liter.
  3. Tvätta citronerna noga i varmt vatten, skiva dem och lägg i en annan kastrull.
  4. Häll på vattnet och låt koka upp.
  5. Rör i socker och citronsyra.
  6. Häll den heta lagen över blomklasarna.
  7. Lyft bort citronskivorna, vill du ha lite beska i saften låt några vara kvar!
  8. Lägg på ett lock och låt saften stå svalt för att dra i 3 dygn.
  9. Sila saften och häll upp den i väl rengjorda flaskor.
  10. Förvara i kyl eller frys!

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 25 fullt utslagna fläderblomsklasar
  • 2 citroner
  • 2 liter vatten
  • 2 kg strösocker
  • 3 msk citronsyra