Fläderblomssaft
Gör så här
- Plocka fläderblomsklasar på dagen, gärna då solen lyser och de är fulla av pollen.
- Lägg dem i en stor kastrull eller bunke som rymmer ca 5 Liter.
- Tvätta citronerna noga i varmt vatten, skiva dem och lägg i en annan kastrull.
- Häll på vattnet och låt koka upp.
- Rör i socker och citronsyra.
- Häll den heta lagen över blomklasarna.
- Lyft bort citronskivorna, vill du ha lite beska i saften låt några vara kvar!
- Lägg på ett lock och låt saften stå svalt för att dra i 3 dygn.
- Sila saften och häll upp den i väl rengjorda flaskor.
- Förvara i kyl eller frys!
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 25 fullt utslagna fläderblomsklasar
- 2 citroner
- 2 liter vatten
- 2 kg strösocker
- 3 msk citronsyra
With Love Viksjö Webbyrå