Hem
Senaste
Choklad
Dryck
Fågel
Fikabröd
Fisk
Frukost
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Pizza
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Om Kitchen Wihlgaard
GDPR
Fiskgryta på räkfond med chilisås och dill
Gör så här
Fond:
Stek skrov/skal och grönsaker i olja i en stor kastrull tills de fått lite färg.
Tillsätt tomatpuré och täck med vatten.
Låt koka i 30 minuter utan lock, låt sedan fonden dra tills den svalnat innan du silar av den.
Förvara i kyl eller frys tills du ska använda fonden.
Fiskgryta:
Skär fisken i bitar och krydda dem med salt och vitpeppar och ställ åt sidan.
Skala och hacka lök och morot.
Skölj och skär tomaten i bitar.
Medan vattnet till riset kokar upp, värm en kastrull med lite smör och rapsolja, lägg ner löken och fräs en stund.
Tillsätt morot och tomat och låt fräsa med.
Häll ner buljong och grädde och låt koka upp.
Koka tills grönsakerna gått klart, tillsätt fisken och låt grytan sjuda på medelvärme tills fisken är kokt.
Tillsätt klippt dill och vänd runt.
Servera med ris.
Du behöver
400 g lax
2 bitar torskrygg
15 räkor
1 gul lök
2 morötter i slantar
10 små tomater i bitar
Buljong av räkor – se recept nedan
Chilisås
1 1/2 dl Grädde
Vitpeppar
Salt
Dill
Fond på räkskal:
Räkskal
1 st liten morot
1 st gul lök
1/2 msk tomatpuré
vatten så att det täcker
1 msk rapsolja
Tips
Köp ekologiska grönsaker från
Ekolådan
!
Design av
Viksjö Webbyrå