Fiskgryta på räkfond med chilisås och dill
Gör så här
Fond:
- Stek skrov/skal och grönsaker i olja i en stor kastrull tills de fått lite färg.
- Tillsätt tomatpuré och täck med vatten.
- Låt koka i 30 minuter utan lock, låt sedan fonden dra tills den svalnat innan du silar av den.
- Förvara i kyl eller frys tills du ska använda fonden.
Fiskgryta:
- Skär fisken i bitar och krydda dem med salt och vitpeppar och ställ åt sidan.
- Skala och hacka lök och morot.
- Skölj och skär tomaten i bitar.
- Medan vattnet till riset kokar upp, värm en kastrull med lite smör och rapsolja, lägg ner löken och fräs en stund.
- Tillsätt morot och tomat och låt fräsa med.
- Häll ner buljong och grädde och låt koka upp.
- Koka tills grönsakerna gått klart, tillsätt fisken och låt grytan sjuda på medelvärme tills fisken är kokt.
- Tillsätt klippt dill och vänd runt.
- Servera med ris.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 400 g lax
- 2 bitar torskrygg
- 15 räkor
- 1 gul lök
- 2 morötter i slantar
- 10 små tomater i bitar
- Buljong av räkor – se recept nedan
- Chilisås
- 1 1/2 dl Grädde
- Vitpeppar
- Salt
- Dill
Fond på räkskal:
- Räkskal
- 1 st liten morot
- 1 st gul lök
- 1/2 msk tomatpuré
- vatten så att det täcker
- 1 msk rapsolja
Tips
Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!
With Love Viksjö Webbyrå