
Fiskgratäng
Den här fiskgratängen serverar jag i flera olika smakkombinationer. Varierar örter, smaksättning av såsen och grönsaker. Den går dessutom bra att servera till både ris, kokt eller ugnsrostad potatis.

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Gör så här
- Lägg portionsbitarna av fisken i en ugnsfast form.
- Krydda fisken med salt och vitpeppar.
- Ansa och tärna ner de grönsaker du valt och strö dem över fisken.
- Gör en bottenredd gratängsås genom att smälta en klick smör i en kastrull.
- Vispa ut vetemjöl i smöret och tillsätt mjölk, grädde och den smaksättning du valt.
- Låt såsen koka upp och tjockna.
- Är såsen för tjock tillsätt lite mer vin, citron eller vatten.
- Häll såsen över fisken.
- Strö över lite riven ost.
- Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter.
Du behöver
- Portionsbitar av torsk eller lax
- Salt
- Vitpeppar
- Blandade grönsaker i olika kombination; tomat, purjolök, riven morot, spenat osv.
Till såsen:
- Smör
- Vetemjöl
- Mjölk
- Grädde
- Grönsaksbuljong
- Vin/citronsaft/vatten
- Salt
- Peppar
- Dill/dragon/persilja
Riven ost på toppen av gratängen
Vill du variera gratängen ytterligare, smaksätt såsen med chilisås eller ketchup.