Fiskgratäng
Den här fiskgratängen serverar jag i flera olika smakkombinationer. Varierar örter, smaksättning av såsen och grönsaker. Den går dessutom bra att servera till både ris, kokt eller ugnsrostad potatis.
Gör så här
- Lägg portionsbitarna av fisken i en ugnsfast form.
- Krydda fisken med salt och vitpeppar.
- Ansa och tärna ner de grönsaker du valt och strö dem över fisken.
- Gör en bottenredd gratängsås genom att smälta en klick smör i en kastrull.
- Vispa ut vetemjöl i smöret och tillsätt mjölk, grädde och den smaksättning du valt.
- Låt såsen koka upp och tjockna.
- Är såsen för tjock tillsätt lite mer vin, citron eller vatten.
- Häll såsen över fisken.
- Strö över lite riven ost.
- Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- Portionsbitar av torsk eller lax
- Salt
- Vitpeppar
- Blandade grönsaker i olika kombination; tomat, purjolök, riven morot, spenat osv.
Till såsen:
- Smör
- Vetemjöl
- Mjölk
- Grädde
- Grönsaksbuljong
- Vin/citronsaft/vatten
- Salt
- Peppar
- Dill/dragon/persilja
Riven ost på toppen av gratängen
Vill du variera gratängen ytterligare, smaksätt såsen med chilisås eller ketchup.
With Love Viksjö Webbyrå