Skip to main content

Fisk med frasigt dilltäcke

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader, varmluft.
  2. Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form.
  3. Ringla över rapsolja och krydda med pepparmix. Ställ in i ugnen på 30 minuter.
  4. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och vitpeppar.
  5. Blanda olja, dill, bröd och ost i en skål.
  6. Fördela blandningen över fiskbitarna i formen.
  7. Tillaga i ugnen bredvid potatisklyftorna under deras sista 10 minuter.

Du behöver

  • portionsbitar av torsk eller lax
  • salt
  • Vitpeppar
  • olivolja
  • hackad dill
  • 1-2 skivor finhackat ljust bröd, gärna surdeg
  • 1 dl riven lagrad ost

Till servering

  • potatisklyftor
  • frästa grönsaker
  • Romsås