Skip to main content

Fisk med frasigt dilltäcke

  1. Värm ugnen till 225 grader, varmluft.
  2. Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form.
  3. Ringla över rapsolja och krydda med pepparmix. Ställ in i ugnen på 30 minuter.
  4. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och vitpeppar.
  5. Blanda olja, dill, bröd och ost i en skål.
  6. Fördela blandningen över fiskbitarna i formen.
  7. Tillaga i ugnen bredvid potatisklyftorna under deras sista 10 minuter.

Du behöver

  • portionsbitar av torsk eller lax
  • salt
  • Vitpeppar
  • olivolja
  • hackad dill
  • 1-2 skivor finhackat ljust bröd, gärna surdeg
  • 1 dl riven lagrad ost

Till servering

  • potatisklyftor
  • frästa grönsaker
  • Romsås

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.