fbpx

Filodegspiroger med rödbeta och getost

Tvätta och koka rödbetorna mjuka. Låt svalna. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Klyfta de kalla rödbetorna tunt och lägg i en skål. Smula getosten över och tillsätt pinjenötter, basilika och olivolja. Smaksätt med salt och peppar. Blanda runt väl. Placera ett filodegsark på köksbänken. Pensla det med smör eller olivolja. Placera ett nytt filodegsark ovanpå. Klipp arken i två delar på längden. Placera en stor sked fyllning vardera, högst upp på den två filodegslängderna. Vik filodegen över fyllningen så att du får en trekantig pirog. Fortsätt vika pirogen i en trekant, pensla slutet av filodegen med smör/olja så att den fäster. Pensla även ovansidan för att få en vackert gyllenbrun pirog. Rada pirogerna på en bakplåtsförsedd plåt och grädda i 175 grader i 15 – 20 minuter.

Ca 500 g kokta kalla rödbetor, tunt klyftade
100 g getost
1/2 dl rostade pinjenötter
1/2 dl hackad basilika
1 msk olivolja
Salt
Peppar
1 förp filodeg
Rumstempererat smör alt olivolja

20130508-210324.jpg

Gör så här

Du behöver