Familjen Wihlgaards pepparkakor
Gör så här
- Låt smöret stå i rumstemperatur så det går att röra.
- Rör smör, brun farin och sirap smidigt.
- Tillsätt grädde och kryddor.
- Arbeta in mjölet blandat med bikarbonat till en deg.
- Låt pepparkaksdegen vila i kylskåp minst ett dygn.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord, ta ut pepparkakor med mått och lägg på bakplåtspappersförsedd plåt.
- Grädda i 175 grader i 6 – 8 minuter.
- När alla plåtar är gräddade, ställ in dem och låt stå en stund i avsvalnande ugn för att pepparkakorna ska bli riktigt knapriga.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 100 g smör
- 200 g brun farin
- 1dl sirap
- 1 dl vispgrädde
- 2 tsk ingefära
- 2 tsk kanel
- 2 tsk nejlikor
- Ca 8 dl vetemjöl
- 2 tsk bikarbonat
With Love Viksjö Webbyrå