Skip to main content

Familjen Wihlgaards pepparkakor

  1. Låt smöret stå i rumstemperatur så det går att röra.
  2. Rör smör, brun farin och sirap smidigt.
  3. Tillsätt grädde och kryddor.
  4. Arbeta in mjölet blandat med bikarbonat till en deg.
  5. Låt pepparkaksdegen vila i kylskåp minst ett dygn.
  6. Kavla ut degen på mjölat bakbord, ta ut pepparkakor med mått och lägg på bakplåtspappersförsedd plåt.
  7. Grädda i 175 grader i 6 – 8 minuter.
  8. När alla plåtar är gräddade, ställ in dem och låt stå en stund i avsvalnande ugn för att pepparkakorna ska bli riktigt knapriga.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 200 g brun farin
  • 1dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk nejlikor
  • Ca 8 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.