Skip to main content

Enrisrökt lax

  1. Lägg grillkol på ena sidan av grillen.
  2. Tänd kolen och låt det bli fin glöd, det tar ca 30 minuter.
  3. Blötlägg enriset.
    Lägg laxsidan på ett halster eller grillpanna.
  4. Salta generöst och krydda med papparmix, låt laxen vila i rumstemperatur medan kolen går klart.
  5. När det är dax att grilla, lägg enriskvisten direkt på glöden, lägg på gallret och sedan laxen.
  6. Stäng grillens lock och låt laxen rökas.
  7. Grillar du med halster kan du vända laxen några gånger så att den får fin färg.
  8. Laxen kan med fördel grillas indirekt.
  9. Laxen är klar på 15-20 minuter.
  10. Servera med kokt potatis, romsås, tomat och mozzarella och en bönsallad.

Du behöver

  • 1 kg laxsida
  • 1 rejäl kvist enris
  • Salt
  • Pepparmix

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.