Hem
Senaste
Choklad
Dryck
Fågel
Fikabröd
Fisk
Frukost
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Pizza
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Om Kitchen Wihlgaard
GDPR
Egen pasta
Gör så här
Mät upp den mängd durumvete som du behöver.
Häll ut mjölet på rent bakbord.
Gör en grop i mjölet och knäck i äggen.
Blanda ihop durumvete och ägg till en smidig fast deg.
Är din deg för torr att få ihop i slutet, blöt dina händer och massera in lite vatten i degen.
Slå in degen i plastfolie och låt ligga i kylen några timmar.
Häll ut rikligt med durumvete på bakbordet igen.
Dela pastadegen i mindre delar och veva den genom pastamaskinen.
Avsluta med att göra den pastasort du vill ha.
Vänd patan i rikligt med mjöl så den inte klibbar ihop.
Lägg åt sidan att vänta på att kokas.
Koka pastan i rikligt med väl saltat vatten och rapsolja.
Bred spagetti kokas i 2 minuter
Fylld pasta kokas i 2-3 minuter
Lasagneplattor går klart i ugnen på 15-20 minuter
Du behöver
Per portion färdig pasta:
100 g durumvete
1 stort ägg
Design av
Viksjö Webbyrå