Skip to main content

Egen pasta

Gör så här

  1. Mät upp den mängd durumvete som du behöver.
  2. Häll ut mjölet på rent bakbord.
  3. Gör en grop i mjölet och knäck i äggen.
  4. Blanda ihop durumvete och ägg till en smidig fast deg.
  5. Är din deg för torr att få ihop i slutet, blöt dina händer och massera in lite vatten i degen.
  6. Slå in degen i plastfolie och låt ligga i kylen några timmar.
  7. Häll ut rikligt med durumvete på bakbordet igen.
  8. Dela pastadegen i mindre delar och veva den genom pastamaskinen.
  9. Avsluta med att göra den pastasort du vill ha.
  10. Vänd patan i rikligt med mjöl så den inte klibbar ihop.
  11. Lägg åt sidan att vänta på att kokas.
  12. Koka pastan i rikligt med väl saltat vatten och rapsolja.
  • Bred spagetti kokas i 2 minuter
  • Fylld pasta kokas i 2-3 minuter
  • Lasagneplattor går klart i ugnen på 15-20 minuter

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

Per portion färdig pasta:

  • 100 g durumvete
  • 1 stort ägg

With Love  Viksjö Webbyrå