
Dinkelkex
- Mixa havregryna fint till ett mjöl i en matberedare.
- Blanda i resten av de torra ingredienserna och mixa kort.
- Tärna ner smöret och tillsätt honung.
- Mixa till en smulig massa.
- Tillsätt vattnet efter hand och mixa ihop tills du får en smidig deg nog för att kunna kavla ut.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom.
- Kavla ut till ett par mm tjock platta och skär ut fyrkantiga kex.
- Lägg på plåt och nagga med gaffel.
- Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter tills kakorna har fått en gyllenbrun färg.
Du behöver
- 2 dl havregryn fiber
- 1 dl dinkelmjöl fullkorn
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk Salt
- 1 1/2 msk honung
- 75 g Smör
- 2 msk vatten
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.