Skip to main content

Dinkelkex

  1. Mixa havregryna fint till ett mjöl i en matberedare.
  2. Blanda i resten av de torra ingredienserna och mixa kort.
  3. Tärna ner smöret och tillsätt honung.
  4. Mixa till en smulig massa.
  5. Tillsätt vattnet efter hand och mixa ihop tills du får en smidig deg nog för att kunna kavla ut.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom.
  7. Kavla ut till ett par mm tjock platta och skär ut fyrkantiga kex.
  8. Lägg på plåt och nagga med gaffel.
  9. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter tills kakorna har fått en gyllenbrun färg.

Du behöver

  • 2 dl havregryn fiber
  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk Salt
  • 1 1/2 msk honung
  • 75 g Smör
  • 2 msk vatten

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.