
Currykyckling med ananas
- Skär kycklingen i strimlor.
- Hacka lök och vitlök.
- Koka pastan, ris eller bulgur enligt anvisning på paketet.
- Fräs lök och vitlök mjuka och glansiga i en djup stekpanna.
- Tillsätt kycklingen och rör om och låt steks med en stund.
- Tillsätt oregano, timjan, curry och paprikapulver, låt fräsa med en kort stund.
- Tillsätt créme fraîches, grädde och ananas, blanda runt och låt koka upp.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Pressa i saften från limen.
- Låt grytan koka 5-7 minuter tills kycklingen gått klart.
- Tillsätt spenaten och vänd runt i grytan.
- Hacka persiljan och strö över den samt lite chiliflakes och servera.
Du behöver
- 800g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk oregano
- 1/2 tsk timjan
- 3 tsk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- Svartpeppar
- 1 dl grädde
- 2 dl lätt crème fraîche
- 1 burk krossad ananas med spad
- 2 rejäla nävar spenat
- 1/2 lime saften
- Färsk persilja
- Chiliflakes
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.