Skip to main content

Couscous med halloumi

  1. Skär Halloumin i skivor och lägg på hushållspapper.
  2. Mät upp vatten till couscousen i en kastrull och krydda med buljongtärning, sambal oelek, vitlök och gurkmeja.
  3. Låt koka upp, vänd ner couscousen och låt stå i 5 min.
  4. Värm en stekpanna och stek halloumin i lite olivolja tills den får gyllenbrun färg.
  5. Lägg skivorna på en skärbräda för att svalna.
  6. Fräs därefter de tärnade grönsakerna i olivolja i stekpannan, lägg sist ner de halverade körsbärstomaterna, krydda med salt och pepparmix.
  7. Fluffa upp couscousen, tillsätt olivolja om den känns torr.
  8. Vänd ner couscousen i stekpannan med grönsaker, bita upp hallomiskivorna grovt och strö de över couscousen.
  9. Grovhacka persiljan och strö över.
  10. Servera med sallad och yoghurtsås som ensamrätt eller till stekt kött eller fisk.

Du behöver

  • 3 dl couscous
  • 2 ½ dl vatten
  • ½ buljongtärning (Kyckling el grönsak)
  • Sambal oelek efter smak
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ – 1 tsk gurkmeja
  • 1 zuccini tärnad
  • 1 grovkackad gul lök
  • Sockerärtor
  • 10-15 körsbärstomater
  • Salt
  • Pepparmix
  • Olivolja
  • Persilja

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.