Skip to main content

Citronpaj med rabarber och jordgubbar

  1. Värm ugnen till 200°, över och undervärme.
  2. Mixa ihop rumsvarmt smör med socker tills smöret blir fluffigt.
  3. Tillsätt zest från 1 citron, ägg och mixa kort till en homogen smet.
  4. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och mixa snabbt ihop till en lös deg.
  5. Tryck ut degen med hjälp av en sked i en pajform, 32 cm.
  6. Sprid ut skivad rabarber och delade jordgubbar över pajdegen, spara lite till garnering.
  7. Blanda ihop creme fraiche, kvarg, socker, ägg, och vaniljsocker till en smet.
  8. Bred smeten jämnt över pajen.
  9. Toppa med lite rabarber och jordgubbar.
  10. Grädda i mitten av ugnen i 30 min.
  11. Låt pajen svalna och servera med vispad grädde.

Du behöver

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
Zest från 1 citron
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5-6 rabarber
  • 10-12 jordgubbar

Fyllning:

  • 2 dl lätt créme fraîche
  • 1 dl kvarg
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.