
Citronpaj med rabarber och jordgubbar
- Värm ugnen till 200°, över och undervärme.
- Mixa ihop rumsvarmt smör med socker tills smöret blir fluffigt.
- Tillsätt zest från 1 citron, ägg och mixa kort till en homogen smet.
- Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och mixa snabbt ihop till en lös deg.
- Tryck ut degen med hjälp av en sked i en pajform, 32 cm.
- Sprid ut skivad rabarber och delade jordgubbar över pajdegen, spara lite till garnering.
- Blanda ihop creme fraiche, kvarg, socker, ägg, och vaniljsocker till en smet.
- Bred smeten jämnt över pajen.
- Toppa med lite rabarber och jordgubbar.
- Grädda i mitten av ugnen i 30 min.
- Låt pajen svalna och servera med vispad grädde.
Du behöver
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl socker Zest från 1 citron
- 1 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 5-6 rabarber
- 10-12 jordgubbar
Fyllning:
- 2 dl lätt créme fraîche
- 1 dl kvarg
- 2 ägg
- 1 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.