Skip to main content

Chokladsnittar

Låt smöret stå en stund i rumstemperatur. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Knäck i ägget och bita ner smöret i det. Knåda degen med händerna tills den blir blank och smidig. Dela i 6 delar. Rulla varje del till fingertjock rulle. Lägg på plåt med smörpapper. Tryck ut rullen med fingrarna tills den är ca 3 cm bred. Fördela ut ägget med en sked i mitten på kaklängderna. Strö pärlsocker där ägget är. Grädda i 15 min, 200 grader. Skär längderna i ca 2-3 cm breda kakor så fort du tar ut dem ur ugnen.
Ca 60 kakor

200 g smör
2 ½ dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Till pensling:
1 ägg
½ dl pärlsocker

Gör så här

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver