Skip to main content

Chokladsnittar med havssalt

Gör så här

  1. Skär smöret i kuber och lägg i en bakskål, tillsätt socker, vaniljsocker, bakpulver, kakao och sirap.
  2. Använd elvispens degkrokar och blanda ihop till en jämn massa.
  3. Tillsätt vetemjöl och blanda ihop till en jämn deg, använd händerna.
  4. Dela degen i fyra delar.
  5. Rulla ut fyra längder ungefär så långa som plåten och lägg på bakplåtspapper.
  6. 2 längder per plåt.
  7. Tryck till rullarna med fingrarna och strö över lite flingsalt.
  8. Tryck fast saltet med lätt hand.
  9. Grädda längderna mitt i ugnen 175° i ca 15 min.
  10. Skär i sneda bitar och låt svalna på plåten.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao
  • 1/2 dl ljus sirap
  • Flingsalt

With Love  Viksjö Webbyrå