Skip to main content

Chokladsnittar med havssalt

  1. Skär smöret i kuber och lägg i en bakskål, tillsätt socker, vaniljsocker, bakpulver, kakao och sirap.
  2. Använd elvispens degkrokar och blanda ihop till en jämn massa.
  3. Tillsätt vetemjöl och blanda ihop till en jämn deg, använd händerna.
  4. Dela degen i fyra delar.
  5. Rulla ut fyra längder ungefär så långa som plåten och lägg på bakplåtspapper.
  6. 2 längder per plåt.
  7. Tryck till rullarna med fingrarna och strö över lite flingsalt.
  8. Tryck fast saltet med lätt hand.
  9. Grädda längderna mitt i ugnen 175° i ca 15 min.
  10. Skär i sneda bitar och låt svalna på plåten.

Du behöver

  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao
  • 1/2 dl ljus sirap
  • Flingsalt

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.