![](/wp-content/themes/yootheme/cache/3e/kitchenwihlgaard-3e9334de.jpeg)
Chokladcheesecake med färska bär
Gör så här
Botten:
- Börja med att klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten och längs kanterna, klipp en remsa och sätt på indian av kanten.
- Smält smöret och låt stå.
- Mixa oreokakorna fint i en matberedare.
- Tillsätt smöret och mixa ihop.
- Tryck ut kakmixet i botten av formen med baksidan av en sked.
- Packa hårt.
- Ställ sedan i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Fyllning:
- Smält chokladen över vattenbad på medelvärme och låt sedan svalna.
- Vispa ihop philadelphiaost, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker med elvisp på hög hastighet till ett fast fluff.
- Vänd ner den smälta chokladen och rör ihop en jämn smet.
- Häll smeten i formen och låt sedan kakan stå i kylskåpet i minst 2 timmar.
Ganache:
- Häll grädden i en kastrull och sätt på medelhög värme.
- Hacka chokladen fint
- Rör ner chokladen och rör tills all choklad smält.
- Låt ganachen svalna en aning och häll den sedan över kakan.
- Låt stå i kylskåpet tills ganachen stelnat.
- Dekorera med färska bär och servera.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
![](/wp-content/themes/yootheme/cache/87/C150C9F6-8D1A-42A7-8CB9-A4C1C2F5286B-87a1d143.jpeg)
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Botten:
- 200 g oreos
- 60 g smält smör
Fyllning:
- 220 g choklad med 40-60 % kakaohalt
- 350 g philadelphiaost
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Ganache:
- 200 g choklad med 40-60% kakaohalt
- 1 dl vispgrädde
With Love Viksjö Webbyrå