Skip to main content

Chokladcheesecake med färska bär

Gör så här

Botten:

  1. Börja med att klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten och längs kanterna, klipp en remsa och sätt på indian av kanten.
  2. Smält smöret och låt stå.
  3. Mixa oreokakorna fint i en matberedare.
  4. Tillsätt smöret och mixa ihop.
  5. Tryck ut kakmixet i botten av formen med baksidan av en sked.
  6. Packa hårt.
  7. Ställ sedan i kylskåpet medan du gör fyllningen.

Fyllning:

  1. Smält chokladen över vattenbad på medelvärme och låt sedan svalna.
  2. Vispa ihop philadelphiaost, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker med elvisp på hög hastighet till ett fast fluff.
  3. Vänd ner den smälta chokladen och rör ihop en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och låt sedan kakan stå i kylskåpet i minst 2 timmar.

Ganache:

  1. Häll grädden i en kastrull och sätt på medelhög värme.
  2. Hacka chokladen fint
  3. Rör ner chokladen och rör tills all choklad smält.
  4. Låt ganachen svalna en aning och häll den sedan över kakan.
  5. Låt stå i kylskåpet tills ganachen stelnat.
  6. Dekorera med färska bär och servera.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

Botten:


  • 200 g oreos
  • 60 g smält smör

Fyllning:

  • 
220 g choklad med 40-60 % kakaohalt
  • 350 g philadelphiaost
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Ganache: 

  • 200 g choklad med 40-60% kakaohalt
  • 1 dl vispgrädde