Skip to main content

Chokladbrownies med nötter

  1. Grovhacka hasselnötterna.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Smält smöret och blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en separat skål.
  4. Vispa försiktigt ner mjölblandningen och smöret i äggsmeten. Blanda väl.
  5. Häll den ganska sega smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
  6. Använd en slickpott för att fördela ut smeten i formen.
  7. Strö de grovhackade hasselnötterna över kakan.
  8. Ställ in i ugnens övre del. Grädda i 225 grader i 8 – 10 minuter.
  9. Kakan ska ”gunga” när du tar ut den, då blir browniesen härligt kladdig.
  10. Vill du lyxa till det vid servering så är det gott med en klick lättvispad grädde till chokladbrowniesen!
  11. Tips! Byt ut hasselnötterna mot andra nötter du tycker om t ex pistagenötter eller cashewnötter. Eller så strör du blandade nötter över kakan.

Du behöver

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 150g smält smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vanlijsocker
  • 5 msk kakao
  • 150g grovhackade hasselnötter

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev