Skip to main content

Choklad- och blåbärskaka med kokostosca

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det är fluffigt. Blanda vetemjöl och kakao och sikta ner det i äggsmeten växelvis med smöret. Blanda blåbären med majsstärkelse och vänd ner det i smeten. Häll kaksmeten i en bakplåtsförsedd långpanna, ca 25 x 35 cm. Grädda mitt i ugnen, 200 grader i 18 minuter. Medan kakan står i ugnen, blanda alla ingredienser till kokostoscasmeten i en kastrull. Koka upp och sjud försiktigt i ett par minuter. Låt den inte koka för häftigt, då kan den skära sig! Bred toscan på kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter. Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar. Kakan går mycket bra att frysa!

200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
3 1/2 dl vetemjöl
1 pkt frysta blåbär alt 200 g färska
1 msk majsstärkelse (maizena)

Till toscasmeten:
1 påse kokosflingor (200 g)
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
75 g smör

200 grader i 18 + 10 minuter

Du behöver

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.