Skip to main content

Choklad, frö och fruktbitar

Gör så här

  1. Rosta solrosfrö, pumpafrön och havregryn i torr stekpanna tills de börjar få färg.
  2. Häll över fröblandningen i en skål.
  3. Mixa den med en stavmixer tills den får en mjölig konsistens.
  4. Tillsätt honung och salt och rör om.
  5. Hacka den torkade frukt du valt och vänd ner den i fröblandningen
  6. Knäck i de två äggen och blanda in dem till en stabbig deg.
  7. Lägg i bakplåtspapper i en brödform och tryck ut smeten med baksidan av en sked jämnt på botten i brödformen.
  8. Grädda i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Låt kakan svalna.
  9. Smält chokladen i vattenbad och bred den över hela kakan.
  10. Låt stelna i kylen.
  11. Skär upp kakan i munsbitar, förvara dem i tättslutande kakburk i kylen.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl havregryn fiber
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 tsk salt
  • 4-8 hackade fikon, aprikoser eller katrinplommon
  • 2 ägg
  • 50 g mörk choklad