Choklad, frö och fruktbitar
Gör så här
- Rosta solrosfrö, pumpafrön och havregryn i torr stekpanna tills de börjar få färg.
- Häll över fröblandningen i en skål.
- Mixa den med en stavmixer tills den får en mjölig konsistens.
- Tillsätt honung och salt och rör om.
- Hacka den torkade frukt du valt och vänd ner den i fröblandningen
- Knäck i de två äggen och blanda in dem till en stabbig deg.
- Lägg i bakplåtspapper i en brödform och tryck ut smeten med baksidan av en sked jämnt på botten i brödformen.
- Grädda i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Låt kakan svalna.
- Smält chokladen i vattenbad och bred den över hela kakan.
- Låt stelna i kylen.
- Skär upp kakan i munsbitar, förvara dem i tättslutande kakburk i kylen.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl pumpafrön
- 2 dl havregryn fiber
- 1 msk flytande honung
- 1/2 tsk salt
- 4-8 hackade fikon, aprikoser eller katrinplommon
- 2 ägg
- 50 g mörk choklad
With Love Viksjö Webbyrå