
Chili
- Ansa och skär köttet i grytbitar.
- Hacka lök, vitlök och chilifrukter.
- Ansa och grovriv morot och palsternacka.
- Värm en gryta med tjock botten, tillsätt olivolja och smör.
- Låt grönsakerna sakta fräsas utan att ta färg.
- Tillsätt tomatpuré och spiskummin, låt fräsa med en stund.
- Slå över krossad tomat och vin.
- Tillsätt lagerblad och buljongtärningar.
- Låt puttra medan du steker köttet.
- Stek köttbitarna, i omgångar, i smör i en stekpanna, krydda med salt, pepparmix, salvia och timjan.
- Pudra över vetemjöl, för att reda såsen.
- Lägg köttbitarna eftersom de är klara i den puttrande såsen.
- Låt chilin puttra i 3 – 4 timmar, rör om någon gång då och då.
- Späd med vatten om det behövs.
- Smaka av med salt. Servera chilin med tortilliabröd, majschips, gräddfil, majs, bönröra och blandsallad.
Du behöver
- 2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 2 chilifrukter eller fler om du vill ha en hetare chili
- 1 morot
- 1 palsternacka eller en liten klyfta rotselleri
- 2 msk tomatpuré
- 1 – 2 tsk nymalen spiskummin
- Olivolja
- Smör
- 1 förp krossad tomat
- Ca 3 dl rött vin
- 3 lagerblad
- 2 buljongtärningar
- Vatten att späda med
- 1,5 kg högrev eller märgpipa
- Smör
- Salt
- Pepparmix
- Salvia
- Timjan
- Vetemjöl
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.