Skip to main content

Chili

  1. Ansa och skär köttet i grytbitar.
  2. Hacka lök, vitlök och chilifrukter.
  3. Ansa och grovriv morot och palsternacka.
  4. Värm en gryta med tjock botten, tillsätt olivolja och smör.
  5. Låt grönsakerna sakta fräsas utan att ta färg.
  6. Tillsätt tomatpuré och spiskummin, låt fräsa med en stund.
  7. Slå över krossad tomat och vin.
  8. Tillsätt lagerblad och buljongtärningar.
  9. Låt puttra medan du steker köttet.
  10. Stek köttbitarna, i omgångar, i smör i en stekpanna, krydda med salt, pepparmix, salvia och timjan.
  11. Pudra över vetemjöl, för att reda såsen.
  12. Lägg köttbitarna eftersom de är klara i den puttrande såsen.
  13. Låt chilin puttra i 3 – 4 timmar, rör om någon gång då och då.
  14. Späd med vatten om det behövs.
  15. Smaka av med salt. Servera chilin med tortilliabröd, majschips, gräddfil, majs, bönröra och blandsallad.

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 chilifrukter eller fler om du vill ha en hetare chili
  • 1 morot
  • 1 palsternacka eller en liten klyfta rotselleri
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 – 2 tsk nymalen spiskummin
  • Olivolja
  • Smör
  • 1 förp krossad tomat
  • Ca 3 dl rött vin
  • 3 lagerblad
  • 2 buljongtärningar
  • Vatten att späda med
  • 1,5 kg högrev eller märgpipa
  • Smör
  • Salt
  • Pepparmix
  • Salvia
  • Timjan
  • Vetemjöl

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.